Nopeat Rahkamunkit

Tuotekuvaus:


Onko kiire, oikaise hiukan ja valmista pikaiset rahkamunkit näin:

Munkkitaikina: (20 kpl)

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

50 g voita

1 prk vaniljarahkaa

1 muna

Paistamiseen:

1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

Hienoa sokeria
Pastaväreillä värjättyä sokerikuorrutetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään voisula, muna, rahka ja lisää jauhoseoksen sekaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken.

Pyörittele taikinasta jauhoitetuin käsin samankokoisia taikinapalloja. Jätä pallot lepäämään leivonta-alustalle liinan alle.

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180 asteiseksi. Laske reikäkauhaa apuna käyttäen 4-6 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista munkkeja noin 1-2 minuuttia puoli tai käännellen tasaisesti enintään 4 minuuttia.

Nosta munkit öljystä reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle alustalle valumaan. Laita hienosokeri syvälle lautaselle ja pyörittele vähän jäähtyneet munkit sokerissa. Tai dippaa sokerikuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla.

Vinkkejä! Jos sinulla ei ole sopivaa lämpömittaria öljyn lämpötilan tarkkailuun voit testata lämpötilan seuraavasti: Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Pidä kattilan kansi lähettyvillä siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Työskentely kuuman öljyn kanssa on helppoa, kun on huolellinen ja varovainen.

 Tilaa pastavärit täältä ja nonparellit täältä

Lisää tietoa tuotteen kotisivulta.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio