Perinteiset Bebe-leivokset

Tuotekuvaus:

Ohjeesta tulee noin 20 Bebe -leivosta.

Pohja:
200 g voita
100 g sokeria
300 g vehnäjauhoja

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Taikina on hyvin murumaista, kun se on valmista. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot muffinipellin koloihin - käytin lusikkaa apuna. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä ja painaa ne suoraan pellille. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen uunistasi. Ota pohjat uunista ja painele reunat sekä pohja lusikalla tasaisiksi. Jäähdytä pohjia hetki pellillä ja kumoa sitten varovasti ritilälle jäähtymään.

Vinkkejä! Varo pohjat palavat herkästä, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä. Jotta pohjien reunat eivät valu ja kohoile paiston aikana, niin voit käyttää foliota tai herneitä estämään tätä. Itse painelin lusikalla reunat ja pohjan takaisin sileäksi paiston jälkeen.

Täyte:
100 g sokeria
3 rkl vettä
3 keltuaista
300 g voita
2 tl vaniljasokeria

Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vipilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa ettei keltuainen kokkaroidu. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon). Tähän menee vain mutuama minuutti. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltaisseos on jäähtynyt lisää se voikreemiin vatkaten. Täytä pohjat täytteellä pienen palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.


Kuorrutus:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä - kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää. Värjää kuorrutus lopuksi. Vaaleanpunaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele nonparelleilla ja siirrä jääkaappin jähmettymään.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio