Rusettikakku

Tuotekuvaus:

Juhlapöydän katseenvangitsija!

Kakkupohjana tässä kakussa on 4 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin 18 cm irtopohjavuossa. Kostutukseen käytin noin 1dl vaniljamaitoa. Täytteenä kakussa oli reilut kerrokset suklaamoussea ja mustaherukkamoussea.

Suklaamousse:
150 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tosiessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.

Mustaherukkamousse:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,8 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä
1,5 dl kermaa
2-3 dl soseutettuja mustaherukoita

Vaahdota kerma ja vaniljakastike eri kulhoissa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi sekaan kerma ja vaniljavaahto.

Sokerikakun leikkasin kolmeen osaan. Kokosin kakun irtopohjavuokaan, jossa sen paistoin. Vuorasin vuoan pohjan ja sivut leivinpaperilla, jolla sain myös korkeutta vuokaan. Kostutin pohjapalan vaniljamaidolla ja kaadoin suklaamoussen pohjan päälle. Suklaamousse on hyvä olla alempana, koska se on painavampaa kuin marjamousse. Seuraavaksi nostin päälle keskimmäisen palan, jonka kostutin myös vaniljamaidolla. Sen päälle kaadoin marjamoussen ja lopuksi nostin päällimäiseksi kolmannen kakkupalan. Kakku lepäsi yön yli jääkaapissa ennen kuorrutusta.

Kuakku on kuorrutettu suklaavoikreemillä. Ja lopuksi päällystetty valkoisella sokerimassalla, jota meni tähän kakkuun noin 800g. Rusettiin meni noin 100 g valkoista sokerimassaa, jonka värjäsin pastavärillä keltaiseksi.

Tilaa sokerimassat täältä ja pastavärit täältä. Ethän unohda työvälineitä kuten silikonialustaa ja kaulinta sekä tasoittajaa

Lisää tietoa tuotteen kotisivulta.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio