Vadelma Macarons

Tuotekuvaus:

Ohje:
90 g valkuaista
170 g tomusokeria
110 g mantelijauhoja
0,5 dl hienosokeria
pinkkiä pastaväriä
sydän koristerakeita

1. Mittaa mantelijauho ja tomusokeri kulhoon siivilän läpi. Mittaa valkuaiset toiseen kulhoon. Laita leivinpaperia tai uuninkestävä silikonimatto kahdelle uunipellille.

2. Vaahdota levänneet munanvalkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan hienosokeri (vähän kerrallaan). Vaahdota kunnes saat kovaa kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon väri.

Vinkki: Laita munanvalkuaiset kulhoon 30-60 min ennen vatkausta, jolloin niistä haihtuu kosteutta. Valmis täydellinen valkuaisvaahto muistuttaa partavaahtoa. 


3. Kääntele varovasti mantelitomusokeriseosta kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa. HUOM älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikina juoksetu!

Vinkki: Aloita kääntely reunoista ja pohjalta ja leikkaa viimeiseksi keskeltä. Valmis täydellinen taikina valuu nauhana lastasta ja jääneet kuviot tasoittuvat 30 sekunnissa. 

4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota leivinpapereille pieniä pyöreitä nokareita. Ripottele sydän-rakeet macaronien päälle. Kopauta pursotuksen jäljkeen uunipeltejä napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat rikkoutuisivat. Anna nokareiden seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia, tai kunnes pinta kovettuu.  Koita sormella. Lämmitä uuni tällä aikaa noin 140 asteeseen.

Vinkki: Pursota taikinanokareet riittävän kauas toisistaan. Macaronien määrä riippuu siitä miten pieniä tai isoja nokareita pursotat. Muista parillinen määrä. Pellin kopauttaminen auttaa röpelöreunan muodostumista. 

5. Paista marenkeja uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Tarkista aina välillä ettei marengit paistu liikaa reunoilta tai tummu. Anna jäähtyä pellilä 10 minuuttia. Irrota marengit varovasti lastalla leivinpaperilta ja anna jäähtyä kunnolla.

Vinkki: Jos marengit ovat ruskistuneet liikaa vähennä uunin lämpötilaa. Marengit ovat valmiita, kun niissä on rapea kuori ja kun röpelöinen pohja ei hylly nostettaessa paistoksia varovasti leivinpaperilta. Jos pohjat ovat vielä pehmeitä ja tahmeita, nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, mutta jätä luukku raolleen. 

Täyte:
100g tuorejuustoa
20g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 rkl vadelmahilloa
tippa lilaa pastaväriä


Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sekaisin noin minuutin ajan.
Pursota tai levitä täytettä toiselle puolikkaalle ja paina toinen päälle.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio